miércoles, 15 de diciembre de 2010

Lokus

Una sala de psiquiàtric i Jakes Brel de fons. Un home es dirigeix al públic. Així comença la primera obra teatral escrita per Ponç Pons que Kimera Teatre porta a escena sota la direcció de Jordi Odri.

Una comèdia plena de tendresa i de moments en que el públic reia pels descosits. Moments de profunda reflexió sobre com orientar la nostra existència i moments de forta crítica social en clau d'humor, especialment intensa cap a l'Església.

Toni Cantamisa i Jordi Odri, els dos personatges principals, ens varen fer replantejar el significat de la bogeria, fins el punt de no saber qui estava realment foll, que entenem per follia o si nosaltres també estem bojos. Potser jo també ho estic i no me n'adono. Ara mateix els hi estic parlant a vostés, sense saber si hi ha algú a l'altra banda que m'ascolti. Avam si serà ver que parlo sol.

És destacable la quantitat de temes que plantejà Pons en aquesta obra, com la necessitat de la il.lusió per sobreviure, el lliure albir, l'amor i el desamor, etc. Sense deixar de banda una caricatura als mètodes de la psiqiatria moderna. I tot acompanyat amb grans dosis d'humor i humanisme, així com referències a dos grans de la dramaturgia, com Shakespeare o Becket.

Una prposta realment interessant i exquisidament interpretada per un elenc menorquí de primera línia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario