martes, 28 de diciembre de 2010

Jo no dic mentides quan dic que no dic mentides

Són quasi les 8 i truquen a la porta. Els primer convidats. La porta no para d'obrir-se per deixar passar a més i més gent, tots coneguts que es saluden els uns als altres. Tot està boni a punt per passar cap el menjador.

No, no és el relat del sopar de Nadal. És el que es va viure ahir en una cèntrica casa de Maó, on estava a punt de dur-se a terme una experiència novedosa i excitant que el públic menorquí esperava amb ànsia. Pitus Fernández s'arriscava de nou i portava a escena tres monòlegs de Jean Cocteau a l'interior d'una casa particular. El teatre al teu menjador. Ara ja no hi ha excuses per no veure teatre. Te'l porten a casa.

Tot estava a punt. En Lluís i na Guedi feien d'amfitrions, acomodadors, tècnics de il.luminació, cambrers, i més n'hi hagi. Un públic reduit (no més de trenta assistents). Dues taules, quatre cadires i sis actorassos dispostos a feer-nos passar una hora intensa.

"El fantasma de Marsella". Enka Alonso dóna vida a una dona atormentada que ens relata el seu crim. A "El bell indiferent", Laura Cubas discutia, debades, amb un diari aferrat a un home, causant de la seva neurosi i desesperació. "El mentider" és un joc de paraules entrentigut i que et pot arribar a embullar on tres germans i la seva mare exposen la seva relació amb el binomi veritat-mentida.

Enka Alonso, Laura Cubas, Jaume Gomila, Josep Orfila, Laura Pons i Lluís Vinent van donar vida a aquest personatges, dirigits amb la veu experimentada de Pitus Fernández.

Uns tèxtos bellíssims que van omplir aquell menjador, ple de ulls que escrutaven de ben aprop cada moviment dels actors, vertadera prova de foc per a un intèrpret. Però alhora una experiència excitant tant per als actors, com també per al públic.

La pregunta que em faig és quin deu ser el proper repte d'en Pitus. Cada cop la cosa s'estreny més? Què serà el següent?

Gràcies, per renovar l'escena menrquina, per portar a termes propostes agosarades i trencadores, per, en difinitiva, animar el teatre que es fa a Menorca.

1 comentario:

  1. Magnífic es comentari. T'infor-mo que cap allà es mes de maig es representarà aquesta obra al Nou Bar de Maó. M'ho va comentar en Joan des Nou. Una abraçada. Jacobo

    ResponderEliminar