martes, 3 de mayo de 2011

Reflexions polítiques

Són imparcials els tribunals? Ho poden ser? Estàn pensats en si mateixos o la manera com es trien els seus components per ser imparcials i apolítics? Existeix encara la separació de poders que preconitzà Montesquieu?

Les idees no són il.legals. Les persones tampoc. I no ho poden ser, per molt que certa gent s'ho pensi. Tampoc es pot il.legalitar un partit polític de manera preventiva, per si es decideix a actuar d'una determinada manera. Hi ha molts partits amb una llarga tradició, vinculats a règims dictatorials, que per molt que no ens agradin, formen part del ventall polític, i no passa res. Els votants ja triaran.
I tampoc pel que pensin els seus integrants. Podrem estar d'acord amb la seva ideologia, o reprobar-la, però no censurar-la, si ens volem creure demòcrates.

És més. Crec que la millor manera de controlar i incidir sobre un col.lectiu és tenint-lo a prop, i si és dins un parlament, millor. Si pretenim integrar totes les tendències en el joc democràtic, hem d'aceptar-les totes, no només les que ens agraden. Si n'hi ha que renuncien a la violència, els haurem de deixar partcicipar d'alguna manera en la societat, i quina manera millor, que per la via parlamentaria.

Llibertat és poder triar, poder elegir. Donau a la ciutadania opcions polítiques d'on puguin triar, i ja triaran. Crec que això és el supòsit bàsic de la democràcia.

2 comentarios:

  1. Això ve de la vergonyosa llei de partits que va aprovar el congrés de diputats quan governava el PP i és una llei feta expressament per il-legalitzar els partits que no els convenen primer herri batasuna, després Sortu i ara Bildu....no no hi ha democràcia autentica quan les regles del joc són diferents....un gran apunt Oscar!

    ResponderEliminar
  2. Allò més curiós de tot és que la Falange Española i de las JONS sí que és legal..., i diria que molta renúncia a la violència no han fet...

    ResponderEliminar