miércoles, 7 de diciembre de 2011

Amebes catòliques

Maó és una ciutat molt catòlica. Imagino. O açò se'n desprèn de les dimensions del Betlem que s'ha instal.lat a la plaça de l'Ajuntament. Jo no m'havia adonat d'aquesta transformació antropo-sociològico-religiosa, però es veu que si, que a Maó açò de la Mare de Déu, sa mula i es bou agrada. I agrada molt.

Jo crec que aquest canvi ha estat sobtat, com t'ho diria jo, d'ençà des mes de maig. Si, deu coincidir més o menys, quina casualitat, amb ses darreres eleccions municipals, en que una gran gavina deposità el producte de la seva digestió (per voluntat popular) a la trona de "dalt la Sala".

Val a dir que Maó forma part, si no vaig errat, del mateix monumental conjunt ACONFESIONAL que la resta de ciutats i pobles espanyols.

Per altra banda, les amebes són organismes unicel.lulars que, basicament, s'alimenten, es reprodueixen, i en la mesura de les seves possibilitats, es relacionen amb el seu entorn. Poc més o menys com els habitants d'una ciutat que, si han tingut la sort de no ser els afortunats treballadors públics acomiadats o salarialment retallats, gaudeixen de la decoració nadalenca valorada en més 60.000 euros. Aquests, obviament catòlics, (si no, no s'enten), gaudeixen també d'un betlem quasi de tamany natural valorat en 9000 euros, gentilesa de l'equip de govern.

Una ameba veu tot açò i passa de llis, com és lògic. Però ja no és tant lògic que ciutadans informats d'aquest abús contemplin amb indiferència com el pressupost municipal es dilapidat tant alegrement, mentre es consent que treballadors públics perdin el seu lloc de treball o vegin retallat substancialment el seu sou.

Intentant persuadir-me de la necessitat d'una inversió com aquesta en llumets i figuretes de cartró-pedra, alguns em diran que està pensat per estimular el consum. Vaig poder comprovar personalment l'efecte d'aquestes mesures l'altre dia, i em van semblar poc efectives (tres bosses de regals diluides en un carrer ple de gent ho trob molt magre). Del que si estic conveçut és del poder estimulant que deu tenir en les empreses fabricants de llumets i betlems gegants.

És més, algú em pot explicar com es pot estimular el consum quan les families es veuen apurades per arribar a final de mes, tenen algun o tots els membres a l'atur o veuen perillar el seu lloc de feina, quan no han vist reduit el seu salari en gran mesura???

Des de l'administració es demana a la població un acte de responsabilitat per combatre aquesta crisi (ara que ja ens han fet creure que és culpa nostra i que l'hem provocat noltros), mentre es cometen disbarats com aquests, davant la indiferència del poble, que ho adment en nom de l'esperit nadalenc.

1 comentario:

  1. I teniu sort que els de la gavina de moment no hagin sortit amb allò de Mahón o de Mahó ...crec que els importa un rave als blaus la crisi...mentre la paguem nosaltres és clar..

    ResponderEliminar