domingo, 18 de diciembre de 2011

La tisora i el programa

Ells fan el que han de fer. Què han de fer, però? Han de fer el que diu el BCE? O el que diu la comissió europea? El que diu el totem del partit? Potser el que diu el programa electoral? (si en tens, perque alguns amb les retallades van prescindir de fer programa electoral). Han de fer el que diu el sentit comú? O han de fer el que necessita la gent? (digues-li gent, digues-li poble, digues-li votant). El que han de fer i el que faran. Un gran problema i un gran enigma.

I jo em demano: no ens podem permetre el model sanitari públic que tenim? Segur? Quines són les prioritats? Un país amb més llistes d'espera que dèficit? I un cop solucionat el dèficit, quin país en quedarà?

Per cert, algú ha fet uns altres comptes, diferents dels de Merkosy?

Tampoc ens podem permetre un sistema d'educació pública de qualitat? Podrem competir, un cop acabada la crisi i solucionat el problema del dèficit, sense invertir profusament en investigació i universitats? No trobau que surt rentable invertir en capital humà i tecnologia?

No ho sé, sembla tan fàcil i tan lògic saber què hauria de ser una prioritat i què no.

1 comentario:

  1. ai les prioritat són les d'ells i el poble cada cop a pitjor....els molt rics més rics i els pobres cada cop més pobres i al pas que anem en serem més i més de pobres

    ResponderEliminar