viernes, 6 de enero de 2012

Senyors, tenim un problema

No volem energia nuclear (jo, almenys). Volem energies renovables, com ara la solar o eòlica. Però resulta que tant Europa com EEUU depenen per poder-la generar certs materials, concretament les anomenades "terres rares", un grup d'elements químics presenents en molt petites quantitas a la Terra, i curiosament, bona part dels jaciments es troben a la Xina, que és també qui els extreu, transforma i exporta.

Deixant de banda el fet que són materials extremandament escasos i difícils d'obtenir, i que un dia o altre s'acabaran, el fet que es trobin en mans de la Xina compromet en certa manera l'accés a ells per part de les indústries europees.

Per aquest motiu, em sembla imprescindible investigar nous materials que ens permetin poder seguir obtenint energia neta sense dependre d'aquests elements (que per altra banda, deu ser bastant contaminant la seva extracció i processament). Però per poder investigar calen recursos, o sigui, calerons, els que el govern de Rajoy retalla en tots els àmbits de la ciència i investigació, sectors que ens han de permetre sobreviure, i llavors, viure bé. Però segur que no hi han anat a caure.Clar.

2 comentarios:

  1. Jo d'aquest govern no n'espero res de bo ....energies renovables...el primer que han fet és allargar la vida tronada de les nuclears...

    ResponderEliminar
  2. Bé, aquesta és una altra. Jo ja penso en el dia que pensin en deixar-les, però efectivament, primer cal abandonar l'energia nuclear.

    ResponderEliminar