martes, 17 de enero de 2012

Feina o no feina, aquesta és...

Una de les contradiccions que afecten al capitalisme, als governs europeus (entre ells, l'espanyol) i al rumb actual de l'economia és el referent al mercat laboral.

Resulta sorprenent veure com la patronal, en un moment en que des de totes les institucions s'insta a la creació de llocs de feina, només té en ment reformes que el spermetin acomiadar més facilment als treballadors. És a dir, quan parlam de fer, ells parlen de desfer. I jo em pregunto, com ajudaria una normativa més flexible a l'hora d'acomiadar a l'objectiu de crear llocs de feina?
Tampoc és pot dir que els sindicats estiguin mantenint una postura massa ferma ni aportant solucions, però bonu.
També resulta curiós que es parli molt de crear llocs de feina, però no pas de mantenir els existents. En la ma dels governs hi ha també la possibilitat de frenar la sangria de funcionaris i altres treballadors de l'Estat que estàn essent acomiadats, amb l'excusa de reduir despeses.

Senyors que manen, els ho diré ben clar: fotre al carrer funcionaris equival a més gent engreixant les estadístiques de l'atur, menys gent pagant imposts, menys PIB, menys qualitat en el serveis, més malestar en el que romanen (car han d'assumir la feina dels que han estat acomiadats). I si a tot això hi afegim que molts d'aquests funcionaris són treballadors de la sanitat i l'educació públiques, hem d'afegir una població amb més fracàs escolar, més inculta, més malalta.

Els comptes surten, però cal veure per a qui volem que surtin. Si es decideixen a pensar, com vostés diuen, amb la població, em truquin, que jo m'en vaig a Islàndia. Em pelaré de fred, però almenys no m'enganyaran com vostés.

Atte. Un empreyat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario