domingo, 6 de noviembre de 2011

Basses dins sa cuina

Sa normalitat reconforta. Veure que ses coses no baraten ens dóna seguretat. Veure com després de l'estiu arriba la tardor. Com amb la tardor arriba la pluja. I com amb la pluja arriben les basses. Bé, arriben les basses, els bassals, els bassiots, i en general, les inundacions urbanes pròpies de les excel.lentíssimes infraestructures generosament repartides per tot el territori.

Està bé, ho reconeg. Ha plogut molt. Però una cosa és certa. No fa falta haver estudiat massa per saber que les pluges al Mediterrani son en forma de ruixat breu i intens. Tampoc hi ha que ser massa llest per saber que una riera és un lloc per on fa 50 anys que no passa l'aigua. Fins que hi torna a passar!!!!

I veure polígons, rodones, aparcaments i demés equipaments anegats és, crec jo, fruit d'una mala urbanització i manca de previsió.

Sempre pot haver-hi casos excepcionals, i que portin amb la riuada la desgràcia, però el que veim cada tardor a les nostres ciutats és de vergonya.

Per cert, coneixeu qualque enginyer o urbanista que hagi anat a la presó?

1 comentario:

  1. Ha caigut una de grossa a Menorca ! tens tota la raó no cal ser ni llest , l'aigua sempre acostuma a fer el mateix camí tant si li barren el pas com si no...de bassals i de bassiols arreu....no n'aprenem no

    ResponderEliminar