lunes, 15 de agosto de 2011

JMJ

Mirin senyors, jo no m'ho crec. No me crec que tota aquesta parafernàlia que s'ha muntat amb les jornades de la juventut siguin a cost zero. No pot ser. Un dispositiu policial tal, carrers tancats, serveis sanitaris, linies de transport urbà tancades...
I perdonin, però, què és açò de "esdeveniment d'especial interès"? Especial interés per a beates i beatos, ultracatòlics i cumbayàs, però per a mi i per a molts altres, d'interès res. A més, no crec que deixin massa bebeficis (milions d'euros segons les autoritats; ja!)
I una altra cosa: jornades de la juventut. De quina juventut? De la catòlica, apostòlica i romana, perque a mi no em representes, com tampoc a musulmans, jueus, ateus, agnòstics, descreguts, etc.
M'agradaria saber si per a d'altres col.lectius es mostrarien tant servicials i predisposats.
On va quedar alló de "les manifestacions religioses quedaran restringides a l'àmbit estrictament privat"? Ho dec haver somiat.
I finalment, si fos ver que tot açò no ha costat ni un cèntim a les arques públiques, i tots els fons provenen d'entitats privades i donatius dels feligresos, no seria una manera més evangàlica i solidària enviar a tots aquests joves forts i sans amb els donatius a Somàlia a repartir menjar per entre els camps de refugiats? Quina manera més intensa de servir a Déu, no?

5 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. Molt bona, sí senyor!
    Estic totalment d'acord amb tu. A mi em sembla evident que aquest muntatge ha costat un dineral (a part de les molèsties que segurament causen, i causaran, a moltes persones que han de passar per aquesta zona per diferents motius), però no passis pena, que això són diners públics i "no es nota".
    Suposo que és un "esdeveniment d'especial interès" per refermar sa nostra aliança amb el Vaticà, i de passada, per a que s'embutxaquin els ("milions d'euros" de) beneficis (segur que en Ratzinger "Z" cobra drets d'imatge per cada "xapa" que es fa amb sa seva cara).
    I sí, seria més útil fer donatius a Somàlia, però no saps què còmode s'està a nes sofà de casa servint a Déu els diumenges matí a missa!!! ;)

    ResponderEliminar
  3. P.D. He borrat es primer comentari (exactament igual que es segon) perquè se m'havia oblidat afegir s'emoticono final :p

    ResponderEliminar
  4. Pots contar que un bon calaix han fet des del Vaticà. Perque beneficis, el que se'n diu beneficis, a Madrid en deixaràn ben pocs (sunya, com a molt), perque aquesta gent no gasta ni un duro i ho tenen tot pagat o a la meitat de preu. O sigui, un negoci rodó. Per a qui?

    ResponderEliminar
  5. Ah, i me fa gràcia quan diuen que aquesta visita reobre de nou el tema de les relacions Església-Estat. Mentida!!! No es reobren mai. Ells van fent, cobrant dels impostos que tots nosaltres paguem, criticant les lleis votades democraticament pel parlament, etc. I qui dia passa, any empeny. Sense que ningú estigui disposat a trencar d'una vegada per sempre amb aquesta gent.

    ResponderEliminar