miércoles, 23 de marzo de 2011

Pensament negatiu

La becada és un fenòmen anticomercial. Si no és així, no m'explico perquè sempre et truquen per fer-te ofertes havent dinat. Però això no és el tema.

Ahir em varen oferir una mena d'assegurança destinada a casos d'accident o ingrés hospitalari. La jove que me la oferia em va anar enumerant les virtuts de la dita assegurança. Però quan vaig creure haver entès el missatge, li vaig demanar: - Així doncs, jo pago cada mes per si qualque dia m'han d'ingressar a l'hospital. Ho he entès bé? -Sí, així és. - No podia dissimular un conat de rialla. Després de consultar-ho amb la meva assessora financera (altrament dit mare), vaig renunciar a la suculenta oferta, no sense que abans la amable telefonista em comentas l'èxit que havia tingut l'oferiment entre els seus clients. -Pensi que tan sols amb tres dies d'ingrés li treu doblers a l'empresa asseguradora. - Però he de preveure estar ingressat, senyoreta, i en aquest moment, no en faig cap comptes!

I això em va donar que pensar. Tinc 25 anys i pretenen que pagui (o sigui, posar diners dins un pou molt fons d'on potser mai els treuré), en vistes a un hipotètic accident. Molts pensaran que soc molt optimista, o que no considero els possibles esdeveniments futurs, però no vaig pensat en que pugui passar-me una setmana ingressat. I si passa, doncs ja ho vorem.

Però em va sorprendre l'èxit de les assegurances. Un fenòmen que es nodreix del pensament negatiu, de pensar que sempre et pot passar quelcom dolent i que val més estar preparat. I no se si això denota una societat prudent o una societat que mira cap el futur amb por.

4 comentarios:

  1. Jo ja no m'hagués assabentat de tot això doncs, potser sóc un antipàtic, els penjo el telèfon directament. No m'interessa res del que em vulguin encolomar per telèfon. Res!

    Ah, i tranquil, que pots estar pagant tota la vida, que quan arribi el moment de tirar d'assegurança ja faran el possible per a no pagar absolutament res. Són uns pirates.

    ResponderEliminar
  2. S'ho faran com voldran però les autèntiques assessores financeres (altrament dit mares) són els millors antídots comercials. Ara bé: servidor també es ndreix del pensament negatiu, però com a mínim no fa pagar entrada :-)

    ResponderEliminar
  3. Passa-ho!

    http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/192888

    ResponderEliminar
  4. tal com van les coses i amb el jove que ets....25! estaria bé una assegurança contra l'atur per exemple però aquesta no els sortiria a compte...ja tens raó els negocis de les assegurances és el de per si de cas....però posats a fer hauríem d'assegurar-nos de tot...per si ens cau un arbre al cap, per si ensopeguem per si un veí ens clava una coça al cul ....

    ResponderEliminar