viernes, 4 de febrero de 2011

Gràcies

Avui havia amenaçat amb publicar el meu primer relat, però els esdeveniments ens han superat i no podia deixar d'escriure aquest article. Un article que valdria per a qualsevol dia de l'any, i desgraciadament, per a molts de dies, i molts d'anys.

Perque aquest article vol ser un petit reconeixement a una de les feines que més admiro. Una feina que no tothom és capaç de dur a terme, que no tothom pot afrontar amb responsabilitat i valentia. Cal ser molt bo per ser un bon corresponsal extranger. Si, senyores i senyors, avui vull fer un gran homenatge a tos aquells periodistes que exposant la seva vida i moguts per l'afany de mantenir-nos informats, abandonen les seves families per còrrer món i contar allò que molts pretenen que no sigui contat.


Gràcies a ells i elles, professionals compromessos amb quelcom que va més enllà del dret a informar, més enllà de la necessitat de cobrir la noticia, podem assabentar-nos del que succeeix al nostre voltant. S'enfronten a perills perque el món conegui la veritat. El seu lema: "Algú ho ha d'explicar". I per  aquest motiu tenen tot el meu reconeixement i admiració.

Quan en un conflicte es carrega contra els periodistes, bé sigui a través del poble eufòric que necessita un enemic, o bé ( i molt més freqüent), a través del poder, sempre temo que siguin silenciats. Perque sense ells ni el món pot conèixer el que està passant ni el poble pot cridar i mostrar a quins maltractaments estan sotmesos.

Els entenc quan decideixen fugir del conflicte, perque no val la pena fer-hi es pellet, però els admiro amb més força encara quan decideixen quedar-se i explicar-nos el que veuen.

Tristament aquest article ha vingut motivat per l'allau de detencions de periodistes que han tingut lloc en les darreres hores a El Caire i que des d'aquí denuncio com macabre mètode de l'Estat egipci per silenciar i ocultar tot el que està esdevenint. Molt típic dels estats autoritaris.



Per tot el que he dit, el meu suport i ànims a tots aquells periodistes que s'arrisquen cada dia perque sapiguem que es cou en aquest món. Gràcies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario