lunes, 23 de mayo de 2011

Vergonya!!!!

Vergonya. Vergonya sent de viure en un país on només la meitat de la gent que pot votar s'acosta a les urnes per exercir el seu dret. Està clar que la democràcia no només són les eleccions, però és la manifestació més clara de la voluntat popular. N'hi ha molts que reclamen democràcia, o una democràcia real, però no es molesten a participar en la democràcia per tal de fer-la canviar. Què proposen idò?

Molt moviment 15-M i moltes hòsties, però quedant-se a casa o jaient al mig d'una plaça no faràn res. Puc entendre que estiguin molt descontents amb la clase política i amb la manera de fer política, però què proposen? Hi ha un gran abisme entre el que la gent vol i el que els polítics pensen que la gent vol, però com volen canviar el sistema? Es pensen que canviarà d'un dia per l'altre?

A més, si es pensen que amb la dreta recalcitrant de sempre les coses canviaran, estan apanyats. Perque hi ha que dir, per més inri, que la corrupció i aquella manera de fer política que els manifestants avorreixen, no tenen cap repercusió en el vot de determinats sectors, ni en determinades comunitats. I "para muestra, un botón". A València, la justicia els hi diu als votants: senyors, aquest senyor és un lladre. De la mateixa manera que ha robat a d'altres, els robarà a vostès. Doncs res. Com si sentissin ploure.

Jo crec que és per fer-s'ho mirar.

Hi falta molta consciència i tradició democràtica en aquest país. I sincerament, els hi ho diu un que en va ser (i en certs aspectes ho continua essent) gran partidari del moviment 15-M: m'ha decepcionat molt aquesta gent, perque no noto cap diferència amb les darreres eleccions. No crec que el món hagi canviat des d'ahir.

1 comentario:

  1. Home el moviment 15.M acaba de començar i els partits polítics tenen tot d'armes propagandistes per menjar el coco al personal desmemoriat...no carreguis contra un moviment que almenys dona una mica d'alegria....vergonya sí però no comparem un gran grup de gent espontània , heterogènia i sense cap poder amb els partits polítics....

    ResponderEliminar